Thuiskomen bij jezelf

Soms zijn er dingen aan de hand waardoor je je uit balans voelt, alles lijkt te stagneren of waardoor je ineens merkt dat het tijd is dat er iets diepgaand verandert.

Bijvoorbeeld als je vader of moeder wordt, als je gedwongen op zoek moet naar een andere baan, als je twijfelt aan je relatie of als je te maken krijgt met lichamelijke klachten. Het is op die momenten dat je extra geconfronteerd wordt met je onzekerheden en onvrijheden omdat juist die momenten van je vragen dat je weet wie je bent en waar je voor staat. Ze vragen van je dat je een veilige thuishaven voor jezelf kunt zijn en jezelf kunt geven wat je nodig hebt. Maar wat als je je daar niet voldoende toe in staat voelt?

"

Hoe hervind je de balans in jezelf? Hoe kun jij de vrije en krachtige versie van jezelf zijn die je zo graag wilt zijn?

In dit programma werken we op twee verschillende lagen:

Aan de ene kant help ik je heel praktisch met tips, inspiratie en oefeningen voor meer rust en verbinding in je leven. Je kunt hierbij denken aan het creëren van een goede balans tussen werk, kinderen, tijd voor jezelf en voor je relatie. Hoe kun je je week zo organiseren dat je meer tijd overhoudt voor de dingen die belangrijk voor jou zijn? Dit kan bijvoorbeeld gaan over planning of juist over grenzen. We kijken goed waar je tegenaan loopt en zoeken samen naar oplossingen. Hoe kun je de communicatie met je (ex-)partner verbeteren? Hoe kun je beter omgaan met je drammerige peuter zodat je zelf meer energie overhoudt? Wat zijn jouw kernwaarden hoe kun je daar meer naar gaan leven? Wat mag je letterlijk gaan loslaten en opruimen? Dit is het coachingsdeel van het traject.

Aan de andere kant gaan we de diepte in. Waarin word jij geraakt? Zijn er onopgeluste stukjes uit je eigen jeugd die je (onbewust) belemmeren? Welke overtuigingen heb jij meegenomen uit je gezin van herkomst die je niet langer dienen? Welke patronen die je soms al vroeg hebt ontwikkeld belemmeren je nu? Hoe kun jij dicht in contact met jezelf blijven, je eigen weg gaan en tegelijkertijd de verbinding vinden met de mensen om je heen? In dit deel van het traject maak ik met name gebruik van hypno-/emotie-therapietechnieken en systemisch werk (familieopstellingen).

Elk traject is uiteindelijk maatwerk. We bekijken samen tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek waar jij wilt dat de nadruk ligt: heb je meer behoefte aan praktische coaching of wil je je graag meer concentreren op de diepere laag? We passen het programma aan jouw wensen aan.

‘Mijn ervaring was openbarend. Heel mooi om het licht in je diepe zelf te ervaren!’

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma geschikt voor iedereen die zich aangesproken voelt tot een of meer van deze of vergelijkbare vragen:

 

 • Hoe vind ik een goede balans tussen mijn werk, mijn kind(eren), tijd voor mezelf en tijd voor mijn partner?
 • Wat is mijn missie in dit leven?
 • Hoe creëer ik meer ruimte om tot mezelf te komen?
 • Wat voor ouder/partner/ondernemer wil ik zijn? Wat vind ik nu echt belangrijk in het leven?
 • Hoe krijg ik meer energie? Waar zit mijn energielek?
 • Waar is die roze wolk? Waarom lukt het me niet om echt blij te zijn nu ik ouder ben?
 • Hoe kan ik het negatieve patroon waarin ik zit met mijn (ex-)partner, of met een van de (stief)kinderen doorbreken?
 • Waarom word ik zo geraakt door mijn partner/mijn kind/mijn eigen ouders?
 • Hoe kom ik ‘los’ van het verleden?
 • Hoe kan ik me meer thuis voelen bij mezelf, in mijn huis en in de wereld?
 • Welke kwaliteiten kan ik ontwikkelen voor meer innerlijke balans en focus?
 • Wat proberen mijn fysieke klachten me te vertellen?
 • Hoe ga ik om met mijn prikkelgevoeligheid?
 • Hoe blijf ik dichter bij mezelf en geef ik beter mijn grenzen aan?
 • Hoe kan ik mijn gepieker of mijn perfectionisme loslaten?

Ik heb de sessies als zeer positief ervaren. Door het rustgevende gevoel kwamen de herinneringen van vroeger als vanzelf naar boven. Deze had ik voor mezelf diep weggestopt en wilde daar nooit over praten.

Ik heb mijn gedachten en gevoelens voor het eerst gedeeld met mijn gezin. Er is meer rust in mijn hoofd, waardoor ik mijn nachtrust weer terug heb. Heb weer vertrouwen in mijzelf.  Ik zou dit zeker aanbevelen aan mensen die net als ik in hun jeugd nare ervaringen hebben opgedaan. 

Suzanne is een vrouw die rust uitstraalt en mij weer een dosis zelfvertrouwen geeft. Het geeft mij kracht, moed om door te gaan!

Marcel

Door de lieve uitstraling van Suzanne voelde ik mij meteen op mijn gemak. Zij neemt er de tijd voor om je tot een diepe ontspanning te brengen. Al de eerste keer kreeg ik een heel belangrijk inzicht over mijzelf, wat ik in vele sessies met een psycholoog nog niet ontdekt had. Ik was daar heel dankbaar voor. De sessie met Suzanne gaat naar een dieper niveau dan wat ik bespreek met een psycholoog.

Ik ga binnenkort weer een afspraak maken met Suzanne, om verder inzicht te krijgen in mijn mogelijkheden voor rust en vrede in mijn leven. Want dat is mijn wens.

Hilde

Een helpende hand

Tijdens de sessies word je begeleid door mij, Suzanne Bramante-van der Poel: moeder van een zoontje van 6 en stiefmam van de drie kinderen van mijn man Alberto. Ik weet als geen ander wat het betekent om verwijderd te zijn van je diepste verlangens en behoeften én ik weet hoe het is om jezelf weer terug te vinden en om jezelf echt te gaan geven wat je nodig hebt!

Naast mijn persoonlijke ervaringen volgde ik een opleiding tot emotie-therapeut bij The Journey, een opleiding tot kindertolk bij PresentChild, een coachopleiding en een opleiding systemisch werk (familieopstellingen) bij NTI NLP. En ik blijf me steeds verder ontwikkelen. Ik put tijdens de sessies uit verschillende methodes (hypno-, regressietherapie, NLP, systemisch werk) en gebruik diverse coachingstechnieken. In mijn sessies staat gelijkwaardigheid centraal: ik begeleid mensen in hun ontdekkingstocht naar zichzelf. Ik vertel je dus niet wie je bent en wat je moet doen, maar ik houd je een spiegel voor zodat je je eigen antwoorden en inzichten leert vinden.

Liever één of een paar losse sessies? Dit zijn de mogelijkheden!

Misschien voel je meer voor één of meer losse afspraken. Dit zijn de mogelijkheden:

Coaching 60 min: € 95,- incl.

Verdiepingssessies (Coaching, Journey, Systemisch werk) 90 min: € 135,- incl.

Wandelcoaching 60 min (in Wassenaar): € 85,- incl.

De omschreven duur van de sessie is een indicatie. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat de sessie een afgerond geheel is. Dat jij een antwoord hebt gevonden op je vraag en weer het gevoel hebt dat je verder kunt. Soms krijg je een oefening mee waar je mee aan de slag mag. Uiteindelijk is elke sessie maatwerk.

Neem gerust contact met me op voor vragen!