Ruim op en verhoog je frequentie

In februari vorig jaar deelde ik een artikel op mijn website over rommel opruimen (5 belangrijke redenen waarom je beter kunt opruimen) en nu precies een jaar later voel ik dat het opnieuw tijd is om dit thema aan te snijden.

Mijn belangrijkste intentie voor het jaar 2020 heeft namelijk te maken met opruimen: ik wil alles wat me nog zwaarte geeft loslaten. Ik ben er namelijk achter gekomen dat je werkelijk op een ‘hogere frequentie’ gaat functioneren als je loslaat wat niet meer bij je past omdat het je zwaarte geeft. Je gaat dan bijna automatisch dingen en personen aantrekken die op diezelfde frequentie zitten.

Zelfliefde

Het verhogen van die frequentie heeft alles te maken met zelfliefde. Hoe meer je van jezelf leert houden en jezelf leert respecteren, hoe meer je dat weerspiegeld ziet in je omgeving. Maar het werkt ook andersom: hoe meer jij je omgeving afstemt op jou diepste zelf, namelijk de liefde die je diep van binnen bent en voelt, hoe meer je van jezelf leert houden. Mooi toch?!

Omdat het meestal nu eenmaal makkelijker is om met iets tastbaars te beginnen, raad ik mensen eigenlijk altijd aan om te beginnen met het opruimen van spullen. Daarna wordt het vaak vanzelf makkelijker om andere levensgebieden aan te pakken.

1. Spullen

Ik begin zelf eigenlijk altijd met mijn kledingkast, dan mijn boekenkast en dan al het overige spul. Eén voor één pak ik mijn bezittingen vast en vraag ik me af of ik er nog blij van word. Of ik iets echt nog gebruik. Of ik het nog mooi vind. Als je hiermee begint en je krijgt de smaak te pakken, kun je meestal al heel snel hele ladingen spullen naar de kringloop brengen. Je realiseert je dan namelijk ineens hoeveel spullen je om je heen verzameld hebt die je in de weg zitten. Je vraagt je af waarom je al die zooi niet al veel eerder de deur uit hebt gedaan.

2. Activiteiten

Waarom doe je wat je doet? Weerspiegelen jouw belangrijkste activiteiten jouw hoogste zelf? En misschien belangrijker nog: welke dingen, die je diep van binnen heel graag zou doen, doe je niet of zelden? En waarom niet? Zo ben ik zelf weer begonnen met dans- en zangles en ik vraag me nu af waarom ik mezelf iets wat ik zo graag doe zo lang heb ontzegd.

Natuurlijk moet je soms ook dingen doen die je niet leuk vindt en heb je niet altijd meteen de middelen om alles meteen te doen wat je zou willen doen. Toch heb je altijd een keus en het is dan ook met name belangrijk dat je bewust kiest voor je activiteiten en zo een slachtofferrol vermijdt.

Misschien vind je je baan niet leuk en heb je niet meteen de mogelijkheid om iets anders te doen. Realiseer je dan dat je toch een keus hebt: deze baan met de bijbehorende inkomsten of geen baan. Als je weet dat dit op dit moment de opties zijn, wat kies je dan? En kies er dan bewust voor. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet ook ondertussen op zoek kunt gaan naar iets anders.

3. Gedachten

Zo merk je dat veel afhangt van je gedachten. In de kern maakt het niet eens zoveel uit wat je doet, maar wel met welke gedachte of intentie je dingen doet.

Om een voorbeeld te geven: ik ken weinig mensen die de was doen leuk vinden. Toch is het een groot verschil of je de was doet met de gedachte ‘bah, het houdt nooit op’ en ‘moet ik dit weer doen’, óf dat je ervoor kiest om de was te doen uit liefde voor jezelf en je geliefden. Simpelweg omdat jij goed voor jezelf en je omgeving wilt zorgen, omdat je voelt dat jij dat waard bent.

Ook je gedachten kun je kiezen. Dus kijk eens: welke gedachten denk jij dikwijls die je wel zou willen loslaten, omdat ze jouw hogere liefdevolle zelf niet weerspiegelen?

4. Emoties

Gedachten triggeren emoties en emoties triggeren weer andere gedachten. Het is daarom belangrijk om die twee los te koppelen en ze te zien voor wat ze zijn. Gedachten zijn niet echt, het zijn maar mentale verzinsels. En emoties zijn alleen beangstigend als je er nare gedachten bij gaat denken. Als je een emotie gewoon kunt verwelkomen, aanschouwen in jezelf, doorvoelt en laat zijn voor wat hij is, dan vervliegt hij, als water dat verdampt.

5. Relaties

Dit is vaak een lastige. Als jij jouw frequentie verhoogt, groeit, je letterlijk lichter gaat voelen en je partner of je vrienden groeien niet met je mee, dan is het risico dat ze je als het ware ‘weer naar beneden trekken’ groot. Dit is letterlijk voelbaar als jij bijvoorbeeld vol energie en blij thuiskomt en jouw partner heeft zijn dag niet en zit in een negatieve bui. Je merkt dan dat je zelf ook negatieve gedachten gaat denken en een vervelend gevoel krijgt, terwijl je je net nog zo blij voelde. Nu is het natuurlijk niet erg als dat weleens gebeurt. Maar als je je omringt met mensen die jou dikwijls op deze manier negatief beïnvloeden, dan is het een goed idee om je af te vragen of deze personen nog wel bij je passen.

6. Gewoontes

Er zijn gewoontes die helpen je frequentie te verhogen en gewoontes die uiteindelijk niet helpend voor je zijn. Denk aan teveel drinken of te weinig slapen. Wat helpt is je te realiseren dat achter elke slechte gewoonte een verlangen schuilt en dat er betere manieren zijn om die verlangens te vervullen. Als je teveel drinkt om te ontspannen, kijk dan eens op welke manieren je ontspanning zou kunnen vinden die je frequentie verhogen in plaats van verlagen. Denk aan een massage of een avondje in de sauna.

 

Dus, wat ga jij opruimen of loslaten de komende tijd? Laat je hieronder reactie achter!

Kun je wel wat hulp gebruiken met opruimen? Meld je aan voor mijn gratis online minicursus Bewust Opruimen.

Plaats een reactie