Werkwijze

Wist je dat niet je bewustzijn maar je onderbewustzijn grotendeels de dienst uitmaakt? Dit wordt voelbaar op het moment dat dingen niet lekker lopen en je maar niet begrijpt waarom je je zo geblokkeerd voelt of waarom een bepaalde persoon of situatie je zo raakt. Je opvoeding en ervaringen maken wie je bent, wat je gelooft en hoe je je voelt over jezelf en het leven. Negatieve gedachten of emoties die zich blijven aandienen, patronen die je niet kunt doorbreken, situaties die zich blijven herhalen. Ze creëren jouw realiteit en beletten je om het leven te leiden dat je echt voldoening geeft, om de persoon te zijn die jij graag wilt zijn.

Over de sessies

Alle trajecten zijn maatwerk. Ik luister naar je verhaal en al pratend help ik je om tot de essentie van het probleem en tot een coachvraag te komen. Daarmee gaan we aan de slag. We kiezen een passende manier om jouw vraag te onderzoeken. Je gaat na elke sessie de deur uit met een antwoord of een inzicht waarmee je verder kunt.

Opleidingen en methodes

Ik volgde de opleiding tot emotie-therapeut bij The Journey, de opleiding tot kindertolk bij PresentChild, een coachopleiding, de opleiding tot Stiefplancoach en ik volgde de driejarige opleiding tot Systemisch opsteller (familieopstellingen) bij NTI NLP. Voor PresentChild gaf ik geruime tijd de coachopleiding voor kindertolken waar ik ervaring opdeed in het trainen van coaches. Ik put tijdens de sessies uit mijn persoonlijke ervaringen, mijn ervaring in het begeleiden van mensen en gezinnen. Ik gebruik de verschillende methodes die ik heb leren toepassen (hypno-, regressietherapie, NLP, Presentchild, systemisch werk) en pas diverse coachingstechnieken toe.

In mijn sessies staat gelijkwaardigheid centraal: ik begeleid mensen in hun ontdekkingstocht naar zichzelf. Ik vertel je dus niet wie je bent en wat je moet doen, maar ik houd je (soms samen met je kind) een spiegel voor zodat je je eigen antwoorden en inzichten leert vinden.

Jouw kind, jouw spiegel

Tijdens het traject jouw kind, jouw spiegel werk ik in de basis met de PresentChild-methode, maar ook in dit traject put ik veel uit andere methodes, juist omdat ze elkaar zo goed aanvullen.

(Familie)opstellingen en/of systemisch coaching

Mensen denken bij familieopstellingen vaak aan het bekende groepswerk met betrekking tot familievraagstukken maar je kunt systemisch werk ook heel goed inzetten in een een-op-een-setting om allerlei werk-, relatie- en persoonlijke vragen te onderzoeken. In individuele sessies maak ik gebruik van poppetjes, symbolen of vloerankers, in groepssessies werken we met representanten.

Samengestelde gezinnen

Als moeder van een zoon en stiefmam van de twee zoons en de stiefdochter van mijn man weet ik als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om een samengesteld gezin te vormen waarin iedereen zich erkend voelt en zijn eigen plek in kan nemen. Naast mijn persoonlijke ervaring en mijn ervaring met het werken met stiefgezinnen put ik tijdens de sessies met name uit mijn kennis als Stiefcoach en Systemisch coach (familieopsteller).

Thuiskomen bij jezelf

Tijdens het traject Thuiskomen bij jezelf maken we gebruik van een combinaties van methodes, afhankelijk van je vraag en behoeftes. Een hele mooie, passende methode waar ik in dit traject vaak (ook) gebruik van maak is de Journey (helende reis).

The Journey of de Helende reis

De Helende Reis (ook wel The Journey genoemd) is een eenvoudige en krachtige methode die helpt om tot de kern van een lichamelijk of emotioneel probleem te komen en deze te transformeren. Het is een innerlijke reis die bestaat uit een combinatie van regressie-, hypnotherapie- en NLP-technieken.