Aangenaam,
Suzanne Bramante-van der Poel

Suzanne Bramante-van der Poel

Mijn naam is Suzanne Bramante-van der Poel: Systemisch coach (familieopsteller), Emotietherapeut (Journey Practitioner), Spiegelcoach (Kindertolk) en Stiefcoach.

Ik ben gespecialiseerd in alles wat met het familiesysteem te maken heeft en met de innerlijke dynamieken die daaruit voortkomen. Denk aan het functioneren van relaties binnen de familie, de problemen die kunnen voorkomen in een samengesteld gezin of tussen partners, maar ook aan de relatie met jezelf en hoe je in het leven staat.

Mijn expertise gaat verder dan wat zich aan de oppervlakte afspeelt. Veel problemen die we nu ervaren in ons leven vinden hun oorsprong vinden in ons familiesysteem, in emotionele blokkades of negatieve overtuigingen die weliswaar nu in ons getriggerd worden maar in het verleden ontstaan zijn. Daarom gebruik ik in mijn sessies onder andere methodes die het onderbewuste aanspreken zoals hypnose en familieopstellingen.

Ik bied trajecten, losse één-op-één-sessies en begeleid opstellingsmiddagen

Heb jij je weleens werkelijk afgevraagd hoe jouw leven eruit zou zien als je je onzekerheden, je negatieve gedachten en gevoelens zou loslaten? En als je daarnaast eens goed de bezem zou halen door waar jouw tijd en aandacht dagelijks naartoe gaat? Ikzelf stelde me die vraag 15 jaar geleden eigenlijk niet. Ik was er toen nog van overtuigd dat het leven dat ik leidde het maximaal haalbare was. Ik had toen nooit kunnen bedenken dat ik nu hier zou staan en mensen zoals ik zou helpen om rust en verbinding in hun leven te vinden.

Als systemisch coach, emotietherapeut en spiegelcoach help ik mensen oude ‘rommel’ opruimen en de kracht in zichzelf vinden om het leven te creëren waar hun hart vol van is.

Er zijn nog zoveel mensen die hun leven ver verwijderd van zichzelf leiden. Vooral zij die goed aanvoelen wat anderen nodig hebben laten zich makkelijk beïnvloeden door verwachtingen van buitenaf. Het resultaat is dat ze aan hun eigen diepste verlangens voorbij gaan. En dat is zo zonde! Want alleen in verbinding met jezelf kun je de verbinding vinden met de belangrijkste mensen in je leven: je partner en je kinderen.

Mijn verhaal

Ook ik had geleerd om buiten mezelf te zoeken naar antwoorden: ik zocht naar geluk en vervulling in boeken en andere personen. Ik studeerde twee keer cum laude af om de buitenwereld (en vooral mezelf!) te overtuigen van mijn waarde. Ik zag maar al te goed hoe anderen en wat me overkwam me raakten en me ongelukkig maakten. Wat ik niet geleerd had, was naar binnen te gaan. Ik wist toen nog niet dat onze buitenwereld een perfecte afspiegeling is van wat er in ons leeft. Wat ik ook niet geleerd had, was dat er maar één persoon was die mij gelukkig kon maken.

Toen ik tijdens mijn opleidingen manieren vond om werkelijk naar binnen te gaan, ging er een wereld voor me open. Ik vond een laag oud onverwerkt verdriet, maar de mooiste ontdekking zat daaronder: ik vond mezelf. Een prachtig zelf: krachtig en talentvol. Dat voelde als thuiskomen. Ik kwam erachter dat ik, om werkelijk vanuit die krachtige kern te kunnen gaan leven, één en ander aan te kijken en op te lossen had. Ik mocht erkennen, opruimen, loslaten en mezelf gaan geven wat ik werkelijk nodig had.

Wat er uiteindelijk overbleef? Dat ben ik, Suzanne, die deze tekst schrijft in al haar kwetsbaarheid. En vanuit die kwestbaarheid kan ik nu de ouder, de stiefouder, de partner en de therapeut zijn die ík wil zijn. Ik geniet en voel me dankbaar voor een prachtig leven: voor mijn bonte gezin, lieve vrienden, mijn werk en voor de heerlijke plek waar we wonen in Wassenaar vlakbij het strand.

I have a dream

I have a dream… van een wereld waarin iedereen, groot en klein, zich in thuis voelt. Waarin kinderen zich vrij voelen om zich op hun manier te ontwikkelen en dichtbij zichzelf leren blijven. Ik weet dat de oorzaak van de grote problemen in onze wereld hem zit in het feit dat mensen verwijderd zijn geraakt van zichzelf en zo ook van elkaar. Ieder van ons kan zijn eigen bijdrage leveren aan een betere wereld, alleen al door bewust te gaan voor zijn eigen welzijn.

Ik help graag ook jou om ruimte te creëren voor het leven waar jouw hart vol van is. Ik weet dat het leven magisch kan zijn als je werkelijk trouw leert zijn aan jezelf. Door mijn opleiding en ervaring beschik ik over de tools om je te helpen een echte verandering in je leven te bewerkstelligen.

Het mooie is dat je gaat ontdekken dat er geen eind zit aan je groei als je eenmaal het besluit neemt om je te ontwikkelen en voor geluk te gaan. Ik merk zelf dat ik nog elke dag groei. Ik volg regelmatig trainingen en laat me coachen als ik tegen obstakels aanloop. Ik geloof dat iedereen af en toe een goede coach kan gebruiken.

Ben jij nu toe aan rust en verbinding in je leven en kun je daar hulp bij gebruiken? Neem contact me op voor een kennismaking.