Visie: waar ga jij voor in 2018?

Wow! 2018 alweer! Voor mij lijkt de tijd sinds ik moeder ben harder te gaan dan ooit. Misschien herken jij dat wel als je ook vader of moeder bent. Ik denk dat dat deels komt omdat je je kinderen zo snel ziet opgroeien en veranderen. In no time is zo’n hulpeloos pasgeboren wezentje een kleine kletsmajoor en voor je het weet zitten ze op school.

Besteed je tijd bewust

En juist omdat tijd zo kostbaar is, of je nu kinderen hebt of niet, is het zo belangrijk dat je je tijd bewust besteedt aan die dingen die voor jou echt het belangrijkst zijn. Weet jij wat die dingen zijn voor jou?

Missie & visie

In het bedrijfsleven hebben ze het vaak over een missie en een visie. Als je een bedrijf hebt, dan is het belangrijk dat je heel goed weet waar je voor staat (missie) en waar je voor gaat (visie). En ook bijvoorbeeld wie jouw ideale klant is. Je kunt je communicatie daar dan namelijk op aanpassen, zodat je de mensen bereikt die het best bij jou passen en die jij het best kunt helpen.

Maar om een bevlogen leven te leiden is het eigenlijk ALTIJD belangrijk om je missie en visie te formuleren.

Waar je voor staat

Door je bewust af te vragen waar jij voor staat (missie) en wat jouw waarden zijn, leer je jezelf beter kennen. Het gaat je ook beter opvallen wanneer je niet trouw bent aan die waarden. Ik geef je een persoonlijk voorbeeld. Belangrijke waarden voor mij zijn eerlijkheid, aanwezigheid en verbinding (met anderen en mezelf). Stel nu dat iemand oneerlijk is in mijn omgeving, dan weet ik dat ik die persoon mag loslaten. Als ik merk dat ik iets teveel vanuit mijn hoofd doe en niet vanuit verbinding met mezelf, dan mag ik dat herzien. Kortom, het wordt er allemaal een stuk helderder op en zo houd je meer energie over.

Waar je voor gaat

Als je weet waar je voor staat, dan wordt het ook stukken makkelijker om te weten waar je voor gaat. En dat hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. Zo wilde ik in 2017 vooral overvloed en liefde ervaren (en dat heb ik!!) en ga ik dit jaar voor mij over plezier en delen. Dat betekent dat ik in 2018 veel meer van wat ik weet wil delen en dat ik daar ongelooflijk veel plezier aan wil beleven. Ik kies dus dit jaar voor activiteiten die me helpen dit te ervaren. Ik geloof enorm in het uitzetten van een intentie op deze manier. Het geeft je focus en daagt je tegelijkertijd uit.

Zien

VISIE gaat natuurlijk in de kern over ZIEN: voor je zien waar jij naartoe wilt. Maar veel mensen hebben zoveel ruis in hun leven dat ze helemaal niet goed kunnen zien wat ze willen. Zo ontmoet ik bijvoorbeeld veel ouders met jonge kinderen, vaak ook nog met een baan of een onderneming, die enorm geleefd worden door al die dingen die dagelijks op ze af komen en die van ze gevraagd worden. Maar ook door input van binnenuit: emoties die ze in de weg zitten of negatieve gedachten. Dat geeft allemaal onrust. Vaak voelen ze zich vermoeid. Als ik ze dan vraag waar het meest naar verlangen, dan zeggen ze ‘rust’ en ‘focus’.

Gratis online mini-cursus Bewust Opruimen

Heb je behoefte aan een duwtje in de goede richting? Meld je dan aan voor mijn gratis online minicursus Bewust Opruimen waarin je heel veel gaat leren over hoe je op allerlei niveau’s kunt loslaten en opruimen waardoor er weer helderheid ontstaat over het leven waar jouw hart vol van is.

En, wil je mij helpen met mijn visie (plezier en delen) en het nieuws over deze cursus delen met jouw vrienden? 🙂

Plaats een reactie