Let the sun shine! Laat je licht stralen met deze meditatie

We hebben zo’n prachtige zonnige week achter de rug. Ik kan er intens van genieten als de zon schijnt. Maar het tegenovergestelde was ooit ook vaak waar voor mij. Herken jij dat? Dat je vrolijk bent als de zon schijnt en dat je je depri voelt als het donker en grauw is buiten?

Terwijl ik in het zonnetje op het strand liep vorige week, realiseerde ik me ineens dat dit zo typisch is voor de manier waarop gevoelige mensen zich kunnen laten beïnvloeden door hun omgeving. Zo pikken ze bijvoorbeeld gemakkelijk negatieve energie van anderen op. En daar kunnen ze flink last van hebben.

Aarden, centreren en begrenzen

Het is natuurlijk heel onprettig als je welzijn afhankelijk is van je omgeving. En het hoeft ook helemaal niet, als je bewust wordt van wat er bij je gebeurt en jezelf leert aarden, centreren en begrenzen.

Wees je eigen licht

Ik hoorde pas een coach iets zeggen en ik moest daar weer aan denken toen ik op het strand liep. Hij zei: ‘wees je eigen licht zodat je niet meer afhankelijk bent van het licht van anderen om je te voeden’. Dat is mooi en helemaal waar. Want we hebben namelijk allemaal een krachtig licht in ons. En als we dat licht maar hard genoeg laten schijnen, dan maakt het niet meer uit of de zon buiten schijnt of niet.

Meditatie: let the sun shine in you!

Dus bij dezen mijn uitnodiging aan jou: als je op een grauwe dag sip uit het raam zit te staren, sluit je ogen dan eens en maak op de volgende manier contact met het licht in jezelf.

Voel hoe je op je stoel zit, haal en keer diep adem, voel je voeten op de grond en concentreer je dan op je hele lichaam. Focus je daarna op je zonnevlecht (of solar plexus, die natuurlijk niet voor niets zo heet!): dat is het energiecentrum dat zich op ter hoogte van je maag bevindt, recht boven je navel. Stel je voor dat daar een zonnetje in je ‘woont’. Zie die zon voor je en stel je voor dat hij steeds groter wordt. Laat je hele lichaam gevuld worden met zonlicht en laat de zon zelfs nog groter worden en het hele energieveld om je heen vullen. Je kunt zelfs de hele kamer vullen met zonlicht. Stel je tot slot voor hoe je lichaam en geest gevoed worden door dit zonlicht en hoe dit licht alleen positiviteit binnenlaat. Voel je lichaam weer op de stoel zitten, je voeten op de grond en open rustig je ogen.

Gratis online mini-cursus Bewust Opruimen met geleide meditaties

Wil jij de magie van Bewust Opruimen ervaren door middel van geleide meditatie? In mijn gratis mini-cursus Bewust Opruimen vind je twee van mijn krachtigste meditaties! Je kunt er hier meer over lezen.

Have a sunny day!

Plaats een reactie