7 oorzaken van onrust

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.13.1″]

Wist je dat heel veel vrouwen (en mannen) onrust ervaren en niet goed weten waarom? In dit artikel wil ik je kort uitleggen waar die onrust vandaan komt. Je kunt er namelijk alleen echt iets aan doen als je inzicht krijgt in de reden die erachter zit.

1. We luisteren niet naar wat we ten diepste verlangen

Als er onrust is dan betekent dat dat je lijf je iets te vertellen heeft. Maar we hebben nu eenmaal lang niet altijd geleerd om daarnaar te luisteren. We hebben eerder de neiging om onze onrust te onderdrukken omdat we het gevoel onprettig vinden. Maar stel je nu eens voor dat achter die onrust je diepste verlangens verstopt zitten. Zou je daarnaar willen luisteren?

2. We hebben niet geleerd om voor onszelf te zorgen zoals een goede ouder dat voor zijn kind doet

En de reden dat we niet luisteren is dat we heel vaak niet het voorbeeld hebben gekregen van onze ouders om een liefdevol voor onszelf te zijn. Soms omdat ze dat niet voor ons waren of omdat ze dat niet voor zichzelf waren. We weten daarom niet dat onze verlangens en behoeftes ertoe doen. Dat we ze serieus mogen nemen en dat we onszelf niet weg hoeven te cijferen.

3. We laten ons leiden door invloeden van buitenaf

In plaats van naar binnen, hebben we geleerd om naar buiten te kijken. We laten ons zo gemakkelijk beïnvloeden door wat anderen doen en van ons verwachten, zelfs als het dingen zijn die niet bij ons passen.

4. We hebben last van opgekropte emoties

Veel onrust komt van opgekropte emoties die onvermijdelijk af en toe naar de oppervlakte komen. Er gebeurt iets en zo’n emotie wordt dan getriggerd. Maar in plaats van de emotie te verwelkomen, onderdrukken we hem omdat we niet goed weten wat we ermee aan moeten.

5. We hebben last van negatieve gedachten en overtuigingen

We zitten veel in ons hoofd en die zit vaak vol met negatieve gedachten en overtuigingen. En die roepen weer onprettige emoties op. En daarom drukken we ook die gedachten weg zodra ze zich laten zien. Alleen lukt dat nooit echt.

6. We leven onze dromen niet

En omdat het contact met onszelf en onze verlangens ver te zoeken is, leven we ook onze dromen niet. En het ontbreekt dan automatisch ook aan focus om stappen te zetten in de richting van die dromen.

7. We leggen de verantwoordelijkheid buiten onszelf

En dan zeggen we: tja, ik doe dit omdat de situatie het van me vraagt. Mijn baas verwacht dat ik overwerk, of ik moet nu eenmaal voor mijn hulpbehoevende ouders zorgen. Maar stiekem gebruiken we het als excuus om geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor ons eigen leven. Want dat is nu eenmaal de makkelijkste weg, al is het zeker niet de gelukkigste.

Waarom Bewust Opruimen?

Als ik het heb over Bewust Opruimen dan bedoel ik het proces van opnieuw de touwtjes in handen nemen. Van jezelf herontdekken door heel bewust te gaan kiezen voor waar jij je aan wilt verbinden in het leven. Door opnieuw naar jezelf te leren luisteren. Door op te ruimen en los te laten wat je niet meer dient en wat niet bij jou past.

Gratis online minicursus

Zin om de touwtjes in handen te nemen? Ik geef je een goede start met mijn gratis online minicursus Bewust Opruimen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

2 gedachten over “7 oorzaken van onrust”

    • Dag Rogier,

      Dank je wel voor je reactie. Misschien is een eerste mooie stap mijn gratis online minicursus. Die helpt je om te gaan met emoties, maar helpt je ook de vraag te stellen, waar word ik nu blij van? Mocht je meer hulp kunnen gebruiken, dan weet je me te vinden! Hartelijke groet, Suzanne

Plaats een reactie